Ser una oreneta i fugir de les quimeres d’aquesta societat que hem acabat construint.

El so de les orenetes, això és el que vull sentir.

Seure al terra, arropenjar l’esquena a un arbre, tancar els ulls i sentir.

Sentir com parlen les orenetes entre elles, sentir el vent, sentir el sol, i res més.

Oblidar-me d’aquest món per uns instants.

Oblidar-me d’aquest absurd de món que ens hem inventat.

Aquest és el desig per uns instants que sento.

Cronologia del no poder estar mai tranquil

D’ençà uns quans anys és un patiment constant:

  • Al 2008 esclata la crisi bancaria, cangueli col·lectiu, que si l’economia colapsarà, que si es perden llocs de treball, que si es podran pagar les hipoteques, etc. Al final, ens va tocar rascar-nos la butxaca i rescatar a la banca la població.
  • 2015-2019: uns anys de treba, pocs, i tornem-hi, finals de 2019 ja se sentien rumors que hi havia un virús a China i que estava causant morts.
  • 2020: any on esclata de ple el COVID, i tot a prendre pel sac. Morts a saco els primers mesos, virus sense vacuna, coctel letal. Por generalitzada, cangueli colectiu de nou.
  • 2021: any de passar com puguis amb la plena pandèmia a sobre; confinaments, teletreballar qui ha pogut, increment de problemes mentals derivat dels confinaments, dels aïllaments, etc.
  • 2022: más de lo mismo, sembla que amb les onades de virus més controlades gràcies a la vacuna, pero res de relaxar-nos, quan sembla que ja havíem superar l’impossible, fer una vacuna en 1 anys quan se sol trigar 10 anys, llavors alguns decideixen que ara és el millor moment per començar a matar gent a mansalva amb bombes, projectils, que si potser armes químiques, etc. En serio? si vingués un extraterreste i li expliquessim, crec que no donaria crèdit.

La causa del virus COVID-19

Encara avui en dia no s’ha aclarit quina va ser la causa del virus. Hi ha múltiples teories, pero no hi ha consens en la versió de veritat (parlar de veritat en aquests temps de desinformació sembla una utopía).

Així com hi va haber consens en trobar la fórmula de la vacuna, no hi ha hagut consens en explicar la causa de l’origen el virus. En la meva opinió, això es preocupant, perquè si no s’aclareix la causa vol dir que no hem après per què ha passat i per tant, pot tornar a passar. De fet, hi ha hagut més rebrots i ara diuen que potser en sortirà una altra variant de virus, que si a la Xina ja han confinat 40 mil·lions de persones, etc. Tot plegat, més materia per seguir amb el neguit, per seguir patint.

Una altra pandemia amb una variant de virus xungo se’m faria molt costa amunt. Tenim un esgotament mental la població que ja es considerable.

Guerra de Russia i Ucrania, i resta de països

Per una altra banda esclata la guerra entre Russi i Ucrania.

La gent del carrer diu que no vol la guerra, però es fa. Sempre hi ha molts interessos darrera la guerra, i molta història que no se sap. El cas és que la humanitat va per uns camins molt equivocats.

A l’any 2022 i es consenteix que es faci una guerra, incapaços de resoldre els conflictes per vies civilitzades. Veiem dones embarassades en una camilla després que una bomba esclati a l’edifici de la maternitat. Molt trist i patètic. Molta impotència, també.

Hi ha més gent amb senderi o més gent sense res al cap?

Les persones que són gent de pau, hem de patir les conseqüències de la gent que no té senderi?

És molt frustrant, el món sembla que porta un rumb dirigit per unes mans ocultes, i la gent del carrer sembla que no tenim res a dir, res per aturar-ho.

La Crisis de l’energia

Una altra quimera per acabar-ho d’adobar. Per la tele et van matxacant dient que s’apuja el preu de quilovat hora.

És difícil no entrar al trapo i no preocupar-se.

Realment sembla que ens volguem putejar entre nosaltres. A vegades penso que l’humanitat sembla que ha perdut el nord.

Si tots ens posséssim d’acord a generar energies netes, en serio que no ho aconseguiríem? S’ha fet amb la vacuna, oi? doncs per què no ho fem amb l’energia.

Ser una Oreneta

De vegades penso que m’agradaria ser una oreneta, i oblidar totes aquestes complicacions que ens hem inventat els humans.

Ser una oreneta, volar erràticament (als nostres ulls, ella segur que segueix un patró ben clar, a la cerca que mosquits). Canviar la trajectoria al vol en un milisegon per agafar un mosquitet, anar al niu per donar de menjar als seus fillets. L’oreneta viu sense destrossar l’entorn, sense fer mal a ningú.

Ai! qui pogués ser una oreneta i perdre de vista aquestes quimeres de la nostra humanitat.

So de les Orenetes Volant

Per acabar, et deixo un vídeo on pots escoltar el so de les orenetes mentre volen:

Espero que t’hagi agradat aquest article.